Saját pénz


      Felkerült Felkerült az oldalra a saját vagyonunk összetétele. Időnként fogom frissíteni, igyekszem majd rendszeresen.
A kiemelt kockázat látszik rajta, mivel államkötvényt, KKJ-t, FKJ-t egyáltaán nem tartalmaz. Van egy 5-10%-nyi likviditásra félretett pénzünk, ami rövid kötvényalapban van, de azt itt nem akarom szerepeltetni.

Miért nincs tehát államkötvényem?

       Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt mondom, hogy MÉG nincs.
Ahogy az egyik nagy spekuláns (vagy FED-elnök, már nem emlékszem) mondta (nem szó szerint): Amíg szól a zene, addig táncolni kell. Tőzsdére fordítva: az árfolyamok emelkednek. Addig tartani/bővíteni kell, amíg emelkedés van. Ha az esés jelei mutatkoznak (alacsonyabb csúcsok formájában...vagy pedig észre sem fogjuk venni, hogy jön a medve), akkor majd megpróbálunk "kimenni a kijáraton", tehát akkor jön majd az államkötvény vagy kincstárjegyek vagy vegyesen, vagy jöhetnek a short ügyletek...majd meglátjuk.

       Egyetlen olyan eleme van a portfoliónak, ami shortra játszik, és ez sem azért, mert a cég esetleg bajban lenne. Rövid távon elképzelhetőnek tartottam egy esést, ami talán beigazolódni látszik, de a cég ettől nagyon jó és amikor majd úgy látom, hogy ismét emelkedőre fogja az árfolyama, akkor váltok longra.

Szóval szerintem még szól a zene.

De ez az én idegeimnek még elviselhető összeállítás, senkit nem buzdítok rá, hogy ilyet csináljon magának. Én naponta figyelem ezeket a részvényeket és befjegyeket, aki erre nem képes, az még véletlenül se csinálja utánam.


Megjegyzések