Gondolatok az ETH-val kapcsolataban



Egy meglehetősen kedvenc alakzatot vélek felfedezni az ETH-ban: diagonál. Az árfolyam egy ék alakú mozgást produkál, a megfelelő hullámok beazonosítása után (mert nem mindegy, hogy hogyan számozom, honnan indul és megvan-e az 5 hullám), úgy tűnik, hogy ez valami diagonál-féle mozgás volt. Utána szép nagy és éles korrekció jött, egészen a digonál 60%-nak a környékéig. Majd visszapattanás, aminek a karakterisztikája szintén korrekciós jegyeket mutat, szóval nincs még vége az esésnek (a korrektív szakasznak).

Mi jöhet ez után?

Az alábbi ábrán berajzoltam, hogy szerintem meddig kellene még lejönnie az árfolyamnak. Ott kell majd keresni valamilyen long belépőt. A célzóna kicsit túllóg a diagonál kiinduló pontján, ezt csak azért rajzoltam így, mert előfordulhat, hogy benéz a kiinduló pont alá, de nem és akkor elvetésre kerül a long verzió, de ennek most kevés esélyét látom.

A kék zóna lesz itt az elsődleges célpont, ott keresek majd először long belépőt, ha kicsit megnyúlik a korrekció vége, akkor a piros zóna kerül elérésre.

A következő (egyben utolsó) korrekciós hullámot is meg lehetne játszani, de én most ezt nem teszem meg. Itt belépési szint lehet a 250 alatti zárás, és tartani előre láthatólag lehet tartani, amíg fordulós jel nem mutatkozik.

Megjegyzések